'Beide R.K. kerken verdwijnen uit Hazerswoude-Rijndijk'

Hazerswoude-Rijndijk, 25 maart 2005

Op termijn zullen zowel de Bernarduskerk als Het Anker worden afgestoten als kerkgebouwen. Volgens Theo Wesselingh van de Stichting Vrienden van de Scheepjeskerk is dat het plan van het bisdom Rotterda.

Dat is gebleken uit contact tussen de belangengroep voor behoud van de Bernarduskerk (Scheepjeskerk) en het kerkbestuur. Het eerst zullen de kerkdiensten in de Bernarduskerk worden gestopt. Een paar jaar later zal dat ook gebeuren voor Het Anker. Daardoor zal er geen R.K. kerkgebouw in Hazerswoude-Rijndijk overblijven. Volgens Wesselingh is het plan om dan ter kerke te gaan in de Hervormde Kerk in Koudekerk.

De Stichting Vrienden van de Scheepjeskerk is ontsteld en boos over de plannen. Het geld voor de Bernarduskerk is 150 jaar geleden voor een groot deel zelf bij elkaar gebracht door de parochianen. Dan kan het niet zo zijn dat zonder voldoende overleg besloten wordt de kerk buiten gebruik te stellen.

Wesselingh hekelt het gebrek aan overleg tussen kerkbestuur en parochianen. Hij roept iedereen op naar de informatieavond te komen die is georganiseerd op 7 april om 20.00 uur in Het Anker.

De Vrienden van de Scheepjeskerk beraden zich nog over mogelijk acties.

Bron: Radio Rijnwoude