Onderhoud wegen en wegafsluiting

Rijnwoude, 4 februari 2005

De gemeente heeft een wettelijke plicht om de lokale wegen te onderhouden. Alle gemeentelijke wegen zijn opgenomen in een onderhoudsplan en worden regelmatig geïnspecteerd, net als bijvoorbeeld de straatverlichting.

Hinder
Helaas ondervindt de weggebruiker bijna altijd hinder van de werkzaamheden. In overleg met de wegenbouwer of aannemer wordt in alle gevallen geprobeerd die hinder tot een minimum te beperken of in ieder geval zo kort mogelijk te laten duren.

Tijdelijke afsluiting Graaf van Bloisstraat Benthuizen
Donderdag 10 februari 2005 start de gemeente met het herstraten van de verharding in de Graaf van Bloisstraat. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 5 werkdagen in beslag nemen. Gedurende deze tijd is het niet mogelijk om de Graaf van Bloisstraat in te rijden vanaf de Schoolstraat. De firma van der Meer BV. voert deze werkzaamheden uit. Gedurende deze periode is het niet mogelijk te parkeren op de parkeerplaatsen voor huisnummers 2 t/m 22. Voor vragen kunt u terecht bij de Rayonbeheerder van de gemeente Rijnwoude, W. van Polanen, tel. (071) 3428207.

Tijdelijke omleiding fietsverkeer op schoolroute
Vanwege bouwwerkzaamheden in de Torenstraat in Hazerswoude-Dorp wordt begin 2005 een tijdelijke omleidingsroute ingesteld voor fietsverkeer vanaf de Zuiddijk naar de Dorpsstraat en terug. Omdat gedurende de bouwperiode veel vrachtverkeer in de Torenstraat aanwezig is, wordt de omleiding ingesteld om een veilig alternatief te bieden aan vooral de schooljeugd die dagelijks gebruik maakt van de route Torengaarde-Torenstraat. Fietsverkeer wordt met borden omgeleid. In de Torenstraat wordt een tijdelijke geslotenverklaring voor bromfiets- en fietsverkeer ingesteld. De straat blijft fysiek toegankelijk voor bewoners. De omleiding gaat de tweede week van januari 2005 in en zal naar verwachting duren tot januari 2006.

Bron: Website gemeente Rijnwoude