Onderzoek begraafplaatsen Koudekerk

Koudekerk aan den Rijn, 8 januari 2005

Het tekort aan begraafplaatsen in Koudekerk aan den Rijn moet voor eind 2007 zijn opgelost. Nog voor de zomer moet uit onderzoek blijken hoe het probleem het beste kan worden opgelost.

Volgens het gemeentebestuur van Rijnwoude zijn er vier opties. De eerste is om een nieuwe begraafplaats in Koudekerk aan te leggen. De huidige begraafplaats blijft daarbij in stand. Een tweede mogelijkheid is het huidige terrein uit te breiden met de plek waar nu de postduivenvereniging is gevestigd. Of ook het terrein van de brandweer erbij wordt betrokken, hangt af van de uitkomsten van een onderzoek dat Rijnwoude doet naar de beste plekken voor een kazerne.

Een derde optie is om op de huidige begraafplaats het bovengronds begraven te realiseren. Zo zou er een gravengalerij kunnen komen aan de zijde die grenst aan het terrein van de brandweer en de gemeentewerf. Ook zou er aan de achterzijde, tegen de woonwijk aan, een galerij kunnen komen. Tevens zou op het voorterrein bovengronds begraven mogelijk kunnen zijn.

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.