Aanhoudingen wegens berovingen pizzakoeriers

Rijnwoude, 4 januari 2005

De Raadkamer van de Haagse rechtbank heeft op 4 januari de gevangenhouding verlengd van twee Alphenaren van 18 en 16 jaar. De Alphenaren werden op woensdag 1 december aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van twee berovingen op pizzakoeriers, waarvan één in Hazerswoude-Rijndijk.

Zaterdag 23 oktober vond in Hazerswoude-Rijndijk de eerste beroving plaats. Nadat de verdachten bij de pizzeria de bestelling hadden opgegeven, werd de pizzabezorger voor het opgegeven afleveradres opgewacht door één van de verdachten. Hierna kwam de tweede verdachte erbij, waarna de bezorger onder bedreiging van een mes zijn geld en de pizza moest afgeven.

Op zondag 24 oktober vond in Alphen aan den Rijn een soortgelijke beroving plaats. Ook hier werd de bezorger beroofd toen hij de bestelde pizza kwam afleveren. De twee verdachten hebben de berovingen inmiddels bekend.

De politie heeft in deze zaak nog vijf andere verdachten aangehouden. Een 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de berovingen. Ook werden nog drie verdachten van 17, 18 en 18 jaar uit Koudekerk aangehouden op verdenking van medeplichtigheid bij de overval in Hazerswoude. Het onderzoek wordt voortgezet.