Zorg om ontwikkelingen in Oude-Rijn-Zone

Rijnwoude, 30 november 2004

Veel van de ruim 70 inwoners die maandag de informatie-avond over de Oude-Rijn-Zone hebben bijgewoond, maken zich zorgen over de toekomstige ontwikkelingen.

Tijdens de informatie-avond werd door wethouder Frank Uljee een globaal beeld geschetst van de toekomst van het gebied. De uitgangspunten van de projectgroep ORZ bleken niet helemaal parallel te lopen aan die van de structuurvisie van de gemeente zelf.

Zo denkt de projectgroep aan de nieuwbouw van 2800 woningen, terwijl de gemeente niet verder wil gaan dan ongeveer 1400 woningen. De aanwezigen drongen aan op het groen houden van de het gebied langs de Lagewaard in Koudekerk. Verder maken ze zorgen over de bouw van een grote nieuwe wijk in de Gnephoek bij Alphen a/d Rijn.

Volgens de plannen van de projectgroep zullen de sportvelden in Koudekerk blijven waar ze nu zijn. Over de ijsbaan kon Uljee geen duidelijkheid geven.

De aanwezigen waren ook bezorgd over toenemende verkeersproblemen als er veel meer huizen worden gebouwd. Er zijn immers nu al files op de N11 in de spits. Wethouder Uljee gaf aan dat in de plannen is opgenomen dat alle kruizingen op de N11 ongelijkvloerse zullen worden, en ook dat er dan een betere aansluiting komt op de A4

Wethouder Frank Uljee benadrukte dat eigen structuurvisie van de gemeente het uitgangspunt blijft. Maar hij kon niet garanderen dat de gemeente ook uiteindelijk zin zin zal krijgen.