Informatieavond oude rijnzone

Zoeterwoude eo, 10 november 2004

Maandag 15 november 2004 bent u van harte welkom op de informatieavond over het project Oude Rijnzone. In dat kader wordt gewerkt aan de opstelling van een transformatievisie voor het gebied.

Tijdens deze avond hoort u wat de ontwikkelingen binnen het project tot nu toe zijn en op welke momenten u op de plannen kunt reageren. Na een toelichting over de transformatievisie zal in groepen worden verder gepraat over de ideeën en mogelijkheden in het gebied. De informatieavond wordt gehouden in het Stadhuis van Alphen aan den Rijn aan het Stadhuisplein 1 en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur .

De Oude Rijnzone is één van de zogenoemde "transformatiezones" in het streekplan Zuid-Holland Oost. Het gebied van de Oude Rijnzone loopt van Leiden tot Bodegraven. Doel van het project is het creëren van hoogwaardige en duurzame woon- en werkmilieus, herstructu-rering van verrommelde gebieden en het realiseren van ecologische en recreatieve verbindingszones.

Zoeterwoude is uiteraard bij het project Oude Rijnzone betrokken door haar ligging aan de Oude Rijn. Dit betekent dat de Hoge Rijndijk en de Rijneke Boulevard deel uitmaken van het plangebied. Daarnaast is voor Zoeterwoude ook het Heinekenterrein onderdeel van de transformatievisie. Het opstellen van de transformatievisie zal overigens naar verwachting voor Zoeterwoude geen ingrijpende gevolgen hebben.

De Stuurgroep Oude Rijnzone is verantwoordelijk voor de opstelling van de transformatie-visie. Deze zomer is hiermee een start gemaakt. Naar verwachting zal dit werk begin 2005 gereed zijn. Na het vaststellen van de transformatievisie door de stuurgroep zal deze worden aangeboden aan de provincie Zuid-Holland, die het vervolgens zal betrekken in een herziening van het streekplan Zuid-Holland Oost. Meer informatie over het project Oude Rijn-zone vindt u op www.ouderijnzone.nl

Bron: Website gemeente Zoeterwoude en gemeente Rijnwoude