Wrevel in Hazerswoude over nieuwbouw Beuklaan

Hazerswoude-Dorp, 27 oktober 2004

Het plan voor de bouw van twee huizen met een praktijkruimte aan de Beuklaan in Hazerswoude-Dorp heeft tot commotie geleid in de buurt. Gisteravond uitten buurtbewoners hun onvrede in de commissie ruimtelijke zaken.

De bewoners van de negentien huizen aan de Jacoba van Beyerenlaan vrezen voor overlast als de huizen via hun nu nog doodlopende straat worden ontsloten. ,,Door toename van verkeer en vrachtverkeer wordt de situatie kindonvriendelijk en onveilig'', zei omwonende Steenmeyer

Verder protesteren de omwonenden tegen afname van parkeerruimte en de aanleg van een 40 centimeter hoge brug over het water voor hun huizen. Die brug moet worden aangelegd voor het verkeer van en naar de nieuwe huizen. Voor sommige bewoners van de Jacoba van Beierenlaan betekent dit dat ze niet meer met hun boot bij hun huizen kunnen komen.

Volgens Steenmeyer is het onnodig om de nieuwe huizen via de Jacoba van Beyerenlaan op de Dorpsstraat te laten uitkomen. Bewoners van de Beuklaan komen nu ook via particuliere grond op de Dorpsstraat.

De buurtbewoners vinden bovendien dat de nieuwbouw te dicht op hun huizen komt te staan. Ze nemen zich voor een schadeclaim in te dienen als het bouwplan doorgaat.

Wethouder Uljee zoekt met zijn ambtenaren naar een oplossing voor het probleem. Hij wil er vervolgens bij de bewoners op terugkomen.

Verschillende raadsleden zitten ook in hun maag met de problemen van de buurt. Maar volgens Uljee hebben ze vorig jaar zelf ingestemd met de procedure die deze ontsluiting mogelijk maakte.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.