PvdA kernenberaden in het teken van structuurvisie

Rijnwoude, 7 oktober 2004

De PvdA kernenberaden van september stonden in het teken van de nieuwe structuurvisie. Raadsleden gaven een toelichting specifiek gericht op de diverse kernen. Door de aanwezigheid van de wijkagenten en wethouder De Best bij de verschillende beraden konden ook andere vlakken resultaten worden geboekt.

Op 13 september werd het Koudekers beraad geheel gewijd aan de structuurvisie die de gemeente heeft opgesteld. De uitkomst hiervan was duidelijk: Koudekerk wil bouwen!

Ook in het Benthuizens beraad van 27 september gaf raadslid Marcel van Beek een toelichting op deze structuurvisie en plannen voor Benthuizen. Dit beraad werd tevens bezocht door wethouder Kees de Best. De bezoekers van het beraad maakten hiervan dankbaar gebruik om nogmaals een lopende zaken en lopende wensen bij hem onder de aandacht te brengen.

De structuurvisie zal voor Hazerswoude Rijndijk en de Groenendijk de meest ingrijpende gevolgen hebben. Uitgebreide nieuwbouwplannen tussen deze twee kernen, de RijnGouweLijn met bijbehorende station en de invulling van de voorzieningen bieden vele mogelijkheden. De eerste toelichting zal dan ook zeker een vervolg krijgen in de volgende beraden.

In het beraad van Hazerwoude-Dorp werd naast de structuurvisie ook alvast vooruit gekeken naar het Toekomstdebat Welzijnsvoorzieningen wat in 2005 van start zal gaan. Tevens werden hier een aantal punten ingebracht die onder de aandacht van de wethouders zullen worden gebracht.

In januari 2005 zal de Pvda Rijnwoude weer een nieuwe ronde kernenberaden organiseren. De exacte datums zullen worden gepubliceerd in de Rijnwoude Koerier, via de kabelkrant van Radio Rijnwoude en via de website www.pvda-rijnwoude.nl