Nieuw Poelgeest behoudt zijn omstreden vierde laag

Koudekerk aan den Rijn, 15 oktober 2004

Het nog te bouwen seniorencomplex Nieuw Poelgeest in Koudekerk aan den Rijn behoudt zijn omstreden vierde bouwlaag.

Het gemeentebestuur van Rijnwoude houdt vast aan dit plan na de uitvoering van een second opinion over de bouwkosten. Het bouwplan komt ter inzage te liggen en is daarmee weer een stap verder in de procedure.

Omwonenden kwamen dit voorjaar met eigen berekeningen over de bouw van het nieuwe complex met veertig seniorenwoningen. Volgens hen kan pand een stuk goedkoper worden gebouwd dan waar de eigenaar - woningbouwvereniging Habeko Wonen - vanuit ging.

Ze hoopten zo te bereiken dat de vierde laag met vijf appartementen niet nodig zouden zijn. Habeko Wonen gaf immers steeds aan dat de bovenste verdieping nodig is om de kosten in de hand te houden.

De buurt krijgt niet zijn zin. "Hoewel de omwonenden gelijk hebben dat de stichtingskosten iets naar beneden kunnen, hechten wij wel aan een kwalitatief hoogwaardig gebouw, zoals die op de plek van de E-markt in Hazerswoude-Dorp", merkt wethouder Uljee op. "Daar hangt dan wel een prijskaartje aan."

Ook is gekeken naar een alternatief bouwplan dat door een omwonende is aangedragen. Op dezelfde plek zouden volgens hem veertig seniorenwoningen in twee woonlagen kunnen worden gebouwd. In dat geval zouden ze gaan grenzen aan het zorgcentrum Rhyndael. Het woongenot van de bewoners Rhyndael zou er op achteruit gaan, aldus wethouder Uljee.

Het verzoek van vele omwonenden om trillingsvrije heitechnieken te gebruiken komt bij de verdere uitwerking van het plan aan de orde. Het gemeentebestuur kon hierover daarom nog niets zeggen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.