Inspraak Torenstraat levert ook positieve reactie op

Hazerswoude-Dorp, 19 oktober 2004

De inspraakprocudure voor de Torenstraat in Hazerswoude-Dorp heeft naast een negatieve ook een zeer lovende reactie opgeleverd.

Een groep van zes toekomstige bewoners van het complex heeft de gemeente op het hart gedrukt vooral door te gaan met het project. De briefschrijvers benadrukken dat aan de aangepaste woonvorm (voor gehandicapten) dringend behoefte bestaat. De bewuste appartementen in het dorp zijn de eersten in heel Rijnwoude.

Het plan van woningcorporatie Habeko Wonen heeft in de afgelopen weken ter inzage gelegen. In die tijd zijn twee reacties binnengekomen. Naast de al genoemde groep heeft ook een in de buurt wonende agrariër een brief naar de gemeente gestuurd. Hij heeft zijn eerdere twijfels herhaald over de vraag waar precies de milieugrenzen van zijn bedrijf liggen.

Hijzelf denkt dat de woningbouw aan de Torenstraat binnen die milieucontour ligt. Dat zou betekenen dat zijn bedrijf in conflict kan komen met de toekomstige bewoners. Maar de gemeente heeft eerder al gezegd dat het bouwplan ver genoeg van het agrarische bedrijf weg ligt. Problemen zijn volgens Rijnwoude dan ook niet te verwachten.

Bron: Rijn en Gouwe