Brandweer Benthuizen wint Regiowedstrijden

Benthuizen, 27 oktober 2004

De brandweer van Benthuizen is de winnaar geworden van de Regiofinale van de wedstrijden van de Brandweer Hollands-Midden.

Op zaterdag 23 oktober 2004 organiseerde Brandweer Bergambacht de regiofinale van de regio Hollands-Midden. De brandweer van Bergambacht had een locatie uitgekozen, die voor het publiek zeer toegankelijk was. Op de parkeerplaats was naast een ontmoetingscentrum was ongeval met twee auto's en een bouwkeet geënsceneerd.

De deelnemende korpsen kregen de volgende de melding dat een auto in de brand stond. Bij het ter plaatse komen, zag men een brandende auto en een persoon die lichtelijk in paniek was. Deze persoon melde dat zijn maat nog in de bouwkeet aanwezig was en de ambulancemedewerkster melde dat er ook nog een slachtoffer in de brandende auto zat.

Een detail van de wedstrijd was ook nog een tankauto, gevuld met gasolie, die nabij het ongelukt gewoon stond te lossen. De aandacht die hieraan werd besteed, was erg verschillend van, niet gezien, direct in laten pakken en wegsturen, of men werd er tijdens de wedstrijd door de chauffeur attent op gemaakt.

De brandweer van Benthuizen werd uiteindelijk eerste met 1218 punten. Woubrugge werd tweede met 1132 punten. De brandweer van Noordwijk eindigde op de derde plaats met 1136 punten.

Bron: Brandweer Benthuizen