Zoeterwoude start met "idee van de maand"

Zoeterwoude, 10 september 2004

Inwoners van Zoeterwoude kunnen vanaf 1 september 2004 maandelijks ideeën bij het gemeentebestuur van Zoeterwoude indienen.

Onder het motto "idee van de maand" nodigt de gemeente haar inwoners uit om ideeën in te leveren die de Zoeterwoudse woon- en leefomgeving of de werkwijze van het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie kunnen verbeteren. De ideeën kunnen per post of per e-mail ingediend worden. Ook staat er in de hal van het gemeentehuis een ideeënbus.

De rubriek "Idee van de maand" is een nieuwe mogelijkheid om de inwoners meer te betrekken bij zaken die spelen in Zoeterwoude en die anders en beter kunnen. Ook kunnen er ideeën worden ingediend die de werkwijze van ons college en de ambtelijke organisatie zullen verbeteren. Door het indienen van ideeën worden de inwoners direct betrokken bij de totstandkoming van het gemeentelijk beleid en kan zo de leefbaarheid van Zoeterwoude verbeteren.

De ideeën die aangedragen worden moeten wel voldoen aan een aantal criteria. Zo moeten de ideeën wel praktisch uitvoerbaar zijn en het algemeen belang dienen. Daarnaast is de financiële haalbaarheid van belang en wordt het idee getoetst aan het huidige gemeentelijke beleid.

Uit de ingezonden ideeën wordt op basis van de genoemde criteria een selectie gemaakt. Het "idee van de maand" is niet bedoeld om klachten bij de gemeente te deponeren. Hiervoor is de gemeentelijke klachtenregeling beschikbaar. Als een idee uitgekozen en uitgevoerd wordt ontvangt de inzender een "Zoeterwoudse attentie".

Bron: Website gemeente Zoeterwoude