Jongerenbijeenkomst Zoeterwoude

Zoeterwoude, 21 september 2004

Op woensdagavond 22 september 2004 worden de resultaten van de in mei gehouden jongerenpeiling aan de jeugd gepresenteerd. Honderden Zoeterwoudse jongeren van 10 t/m 18 jaar hebben hiervoor een vragenlijst ingevuld met o.a. vragen over uitgaan, (sport)activiteiten voor de jeugd, veiligheid, speel- en ontmoetingsplekken en hetgeen de jeugd graag zou veranderen in Zoeterwoude.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen de jongeren met de gemeente van gedachten wisselen over de uitkomsten van het onder-zoek. Op 25 oktober 2004 vindt er een speciale bijeenkomst plaats voor de organi-saties in Zoeterwoude die met en voor jeugdigen werken. Zij hebben in mei een aparte vragenlijst ingevuld. Uiteraard zijn geïnteresseerde organisaties ook op 22 september welkom!

De opzet van de jongerenbijeenkomst op 22 september a.s. is als volgt. Na een korte inleiding door de wethouder jeugdbeleid, mevrouw Ateş, zullen vertegenwoordigers van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland, die de jongerenpeiling hebben uitgevoerd, de onderzoeksresultaten presenteren. Aan de hand van een aantal stellingen zal er na de pauze met de jongeren worden doorgepraat over hun wensen. Hierbij zal mevrouw Ateş als gespreksleidster optreden. Tijdens de bijeenkomst zal er ook aandacht zijn voor de locaties voor een skatepark en een Jongeren OntmoetingsPlek in Zoeterwoude. Ook zal de MP3-speler onder de deelnemers worden verloot.

Uit de jongerenpeiling komt in ieder geval naar voren dat naarmate de jeugd ouder wordt, de uitgaansbehoeften veranderen en de kritiek op het uitgaansleven in Zoeterwoude toeneemt. Met de jongeren zal gesproken worden over het al dan niet aanwezig zijn van voldoende ontmoetingsplekken in Zoeterwoude. Tijdens de presentatie van de onderzoeksresultaten zal duidelijk worden gemaakt of er naast de bestaande verenigingsactiviteiten ook behoefte is aan een aantal nieuwe activiteiten (bijvoorbeeld cursussen). Ook zal gesproken worden over de eventuele behoefte van de jeugd aan een jeugdadviesraad.

Na afloop van de jongerenbijeenkomst zal een samenvatting van de resultaten van de Zoeterwoudse jongerenpeiling op de regionale jongerensite overenuit.nl gepubliceerd worden. Ook zal er een verslag met foto's van de bijeenkomst zelf op deze site worden geplaatst.

Bron: Gemeente Zoeterwoude