Trajectcontroles A4 en A12 in werking

Regio, 31 augustus 2004

Op de A4 tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep en op de A12 tussen De Meern en Woerden zullen deze week nieuwe trajectcontrolesystemen in gebruik worden genomen. Op beide trajecten vinden relatief veel ongevallen plaats, veelal als gevolg van te hard rijden.

Testfasen met de apparatuur hebben uitgewezen dat op de A4 meer dan 10 procent van de automobilisten zich niet aan de maximumsnelheid van 120 kilometer per uur houdt, zei landelijk verkeersofficier van justitie J. Spee dinsdagmorgen. "Met de trajectcontrole hopen wij dat terug te brengen tot minder dan 1 procent", aldus Spee. Bij trajectcontroles hangen camera's op verschillende punten langs de weg. Zij maken opnames van ieder passerend voertuig. Een computer berekent de gemiddelde snelheid die tussen de twee meetpunten is gereden.