Omwonenden De Hazelaar staan op scherp

Hazerswoude-Dorp, 10 augustus 2004

De politie heeft ruim een week na het vandalisme in zwembad De Hazelaar relatief veel telefoontjes gehad. De spreekwoordelijke gouden tip zit er nog niet bij. Maar volgens een politiewoordvoerder is uit de reacties wel duidelijk dat veel mensen oplettender zijn geworden.

Vrijwilligers van De Hazelaar troffen in het vorige weekend een ravage aan in en rond het openluchtbad. Voor de derde keer in korte tijd was het bad bezocht door een groep die de inventaris had vernield. Er was voor duizenden euro's schade aangericht.

Volgens de politie ‘gonst het in het dorp'. "Veel mensen zijn alert. Al een aantal keren zijn wij door buurtbewoners gebeld dat mensen tegen lichtmasten schopten of dat ergens een verdachte auto rondreed. Er gaan geruchten in het dorp, er worden namen genoemd. Die horen wij ook en we trekken die tips na". Aanwijzingen die de politie op het spoor van mogelijke daders zetten, zijn echter nog niet binnengekomen.

Ondanks dat laatste is de politiewoordvoerder blij dat zoveel respons uit Hazerswoude-Dorp komt. "Het is winst dat men er scherp op is. Werd wellicht voorheen nog gedacht ‘laat maar gaan', nu is de betrokkenheid van de inwoners duidelijk aanwezig", aldus de woordvoerder.

Bron: Rijn en Gouwe