Kaartenactie voor 'Rolstoelen voor Tunesië'

Hazerswoude Rijndijk, 16 augustus 2004

De Lions Club Rijnwoude is gestart met een actie om geld bijeen te brengen voor de Stichting Rolstoelen voor Tunesië. Er is een serie ansichtkaarten vervaardigd, die tijdens de jaarmarkt van Hazerswoude Dorp op 28 augustus 2004 aan de man gebracht zal worden.

Mevrouw Wil Windhorst te Hazerswoude is de drijvende kracht achter de Stichting Rolstoelen voor Tunesie. Tijdens een bezoek aan Tunesie kwam zij in contact met een Lions Club aldaar, waarvan alleen vrouwen lid zijn. Rolstoelen bleken in Tunesie vrijwel niet voor te komen. Mevrouw Windhorst, die zelf ook op een rolstoel is aangewezen, besloot er werk van de te maken. Inmiddels heeft zij al vele tientallen rolstoelen naar Tunesië “verscheept. Vorig jaar heeft zij voor haar activiteiten een stichting opgericht, die dringend geld nodig heeft voor haar activiteiten.

Een commissie uit de Lions Club besloot een kaartenactie op touw te zetten. Rijnwoude heeft negen prachtige molens en besloten werd die op de foto te laten zetten. Aangevuld met kaarten van een aantal mooie plekjes in de gemeente is er een serie van 24 ansichten ontstaan. In de stand van de Lions op de jaarmarkt zijn de kaarten te koop. Op dinsdag 17 augustus 2004 om 15.00 uur wordt de eerste set kaarten aangeboden aan Rijnwoude’s burgemeester, de heer ir. E.L.P. Hessing, in het gemeentehuis.