Topsportcentrum komt in Groenendijk

Groenendijk, 24 juli 2004

De gemeente Rijnwoude krijgt per 1 januari 2005 een topsportcentrum waar onder anderen wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel en hoofd van het sportmedisch centrum op Papendal Tjeerd de Vries zich gaan vestigen.

Het topsportcentrum komt boven de nieuwe tweede winkel van Ton van Bemmelen aan de Rijndijk. Naast een centrum waar topsporters worden begeleid, begint van Moorsel samen met haar echtgenoot Michale Zijlaard onder hetzelfde dak een organisatiebureau voor wielerevenementen. Bovendien wordt er gewerkt aan een centrum waar vrouwen terecht kunnen voor cursussen waarin vanuit verschillende diciplines gewerkt wordt aan de verkleining van het gewicht en vergroting van het zelfvertrouwen.

"Dat worden cursussen voor kleine groepjes dames van boven de dertig die van het krijgen van de kinderen af willen vallen en zich weer goed willen voelen", vertelt van Bemmelen. "Naast fitness, dieetadviezen en lessen in gezond koken bestaat de cursus ook uit peptalk, een onderdeel dat Leontien gaat verzorgen." Ton van Bemmelen onderhoudt al enkele jaren nauwe contacten met met Olympisch kampioene van Moorsel. Sinds begin 2001 is hij de hoofdsponsor van de opleidingsploeg van Farm Frites, de ploeg die geleid wordt door Leontien en aan echtgenoot.

Van Bemmelen is daarnaast ook sponsor van de wielerklassieker Luba Classic, die volgend jaar zeker zal doorgaan onder de naam van de Groenendijkse kampeergigant omdat Ton van Bemmelen het hoofdsponsorschap van de wielerronde overneemt. Naast de bestaande winkel in kampeer-, wieler- en paardensportartikelen van van Bemmelen onlangs een handel in dierbenodigdheden even verderop aan de Rijndijk over. Die winkel wordt op dit moment verbouwd. Van Bemmelen verkoopt hier al dierbenodigdheden en wil binnenkort ook de afdeling paardensport naar het nieuwe onderkomen verplaatsen. In de vestiging op de Rijneke Boulevard komt daardoor ruimte vrij voor uitbreiding van de wielersportafdeling.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.