Rotonde in Hazerswoude-Dorp zo goed als zeker

Hazerswoude-Dorp, 1 juli 2004

De aanleg van de veelbesproken rotonde in Hazerswoude-Dorp gaat zo goed als zeker door. VVD'er Vorenkamp en D66-raadslid De Roos zijn op de raadsvergadering van 1 juli afwezig. Hierdoor is een meerderheid voor het collegevoorstel zeker. Alleen onverwachte afwezigheid van CDA- of SGP/CU-raadsleden kan de stemuitslag nog veranderen.

De tweemansfractie van D66 heeft in de afgelopen weken getwijfeld wat de beste oplossing is. De partij zou een doorslaggevende stem hebben gehad. Maar dit is niet langer het geval omdat de raad vanavond niet compleet is. CDA en SGP/CU hebben acht stemmen tegen zes van PvdA en VVD. De ene stem van D66'er Bosch kan de laatstgenoemde partijen dus niet alsnog aan een meerderheid helpen.

Bosch bevestigt dat zijn collega De Roos zich wegens verblijf in het buitenland heeft afgemeld. Hoe zijn fractie zal stemmen, wil Bosch nog niet kwijt.

Ook VVD'er Vorenkamp is wegens een verblijf in het buitenland niet bij de raadsvergadering, bevestigt fractievoorzitter Geenjaar. Dat door de stemverhouding een rotonde onafwendbaar lijkt, realiseert zij zich. Maar het is voor raadsfracties af en toe lastig altijd voltallig te zijn, alleen al door ziekte.

Bron: Rijn en Gouwe