Museum niet op schiereiland

Alphen a/d Rijn, 15 juli 2004

Alphen aan den Rijn heeft het bestuur van themapark Archeon duidelijk gemaakt dat niet mogelijk is een Romeins museum te bouwen op het schiereiland nabij het park. In dit museum, een grote wens van het park, wil Archeon archeologische vondsten uit Zuid-Holland tentoonstellen.

Op het schiereiland, dat in handen is van het Bouwfonds, staat echter luxe woningbouw gepland. Hierdoor heeft de grond een waarde van 1,5 miljoen euro, een bedrag dat beide partijen niet kunnen opbrengen.

Het college geeft het museum nog drie maanden om met 'reële plannen' voor de locatie van een museum te komen. Archeon heeft zelf de mogelijkheid aangegeven een deel van de Archeonlaan op te heffen, waardoor extra ruimte vrijkomt. Voor het organiseren van grote, historische evenementen moet Archeon zoveel mogelijk gebruik maken van de bestaande ruimte. Het bestuur van het park hoopt in de toekomst toch een apart evenemententerrein te kunnen openen.

Jack Veldman, directeur van Archeon, is ondanks de mededeling blij met het bericht van Alphen. ,,De gemeente maakt ons in ieder geval duidelijk wat wel en niet kan'', zegt hij. ,,Al lijkt het bemachtigen van het schiereiland ons nog steeds niet onmogelijk. Daar komen we in komende gesprekken met de gemeente graag op terug.''

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.