Koudekerk krijgt apotheek

Koudekerk aan den Rijn, 28 juli 2004

Koudekerk krijgt een apotheek. Deze komt pal tegenover verzorgingshuis Rhijndael, in het voormalige bankgebouw in het winkelcentrum aan de Prins Bernhardstraat.

De vestiging van de apotheek is een initiatief van Apotheek Meerburg uit Hazerswoude-Rijndijk. Koudekerk moest tot nu toe een apotheek ontberen, de ouderenstichting van het dorp is dan ook blij met de nu gedane aanvraag.

Bedrijfsleider Zuur van de Hazerswoudse apotheek heeft De Boeck Projectontwikkeling uit Halsteren in de arm genomen. Zuur is momenteel wegens vakantie onbereikbaar, woordvoerder De Boeck van de projectontwikkelaar kon gisteren geen nadere toelichting geven.

Het plan zoals dat bij Rijnwoude is ingediend behelst in ieder geval een interne verbouwing van het vroegere bankgebouw. Ongeveer de helft van het pand wordt de publieksruimte van de apotheek. Hier worden in een ovalen opstelling de kassa- en adviesbalies, verkooprekken en wachtgelegenheid geplaatst.

De overige ruimtes in het bankgebouw zijn gereserveerd voor inpak- en uitvultafels, een voorlichtingshoek, het magazijn, de personeelskamer en de technische voorzieningen. De pinautomaat aan de buitenzijde van het gebouw blijft gehandhaafd. In de apotheek worden geen medicijnen bereid, ze worden kant-en-klaar aangeleverd vanuit de vestiging in Hazerswoude-Rijndijk. Aan de buitenkant wordt bouwkundig niets veranderd.

Bron: Rijn en Gouwe