Werkstraf voor bedreiging met messen

Hazerswoude/Den Haag, 25 juni 2004

Een 65-jarige man uit Hazerswoude is door de Haagse politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van zestig uur. Hij kreeg de straf omdat hij zijn invalide echtgenote met messen bedreigde.

Op de avond van 19 augustus 2003 vertelde zijn vrouw hem dat zij na 35 jaar huwelijk een punt achter de relatie wilde zetten. Ze had de echtscheiding al aangevraagd. De vrouw had zelfs hun twee kinderen al uitgenodigd om na het eten gezamenlijk de echtscheidingsprocedure te bespreken. De Hazerswoudenaar, die wel wist dat het huwelijk in een crisis zat maar tot die avond niets van een scheiding wist, verliet aanvankelijk woedend de woning. Later op de avond keerde hij weer terug. Toen liep de ruzie met zijn vrouw compleet uit de hand. Blind van woede haalde de man twee messen uit de keukenla en bedreigde daarmee zijn vrouw die in haar rolstoel voor de televisie zat.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.