Politiek café over kruispunt in Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp, 2 maart 2004

Aanstaande vrijdag 5 maart komt er een politiek café, georganiseerd door D66, VVD en PvdA, in het Dorpshuis te Hazerswoude Dorp. Onderwerp is het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders om een rotonde aan te leggen op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Gemeneweg.

Op 25 september 2003 wees een meerderheid van de gemeenteraad een voorstel van het college van B & W om de verkeerslichten te vervangen af. Er moest een rotonde komen.

Zowel het aanleggen van de rotonde als de bouw van de Zuiddijk-appartementen hebben grote gevolgen voor zowel het aanzicht als de beleving van Hazerswoude Dorp. En daarbij kan de vraag gesteld worden of verkeerslichten of een rotonde op die plaats veiliger is voor bijvoorbeeld het langzame verkeer. En hoe moet de entree van het dorp er uit komen te zien bij een rotonde dan wel bij verkeerslichten. Is het logisch dat de invulling van de omgeving moet worden gekoppeld aan de eventuele aanleg van een rotonde? Deze en nog veel meer vragen zijn te stellen bij de voorgestelde plannen.

De drie partijen roepen dan ook iedereen op die mee wil praten, mee wil denken, mee wil doen om op vrijdag 5 maart naar het Dorpshuis aan de Dorpsstraat te komen. De aanvang is om 20.00 uur