Gemeente presenteert Structuurvisie 2020

Rijnwoude, 15 januari 2004

Op 14 januari presenteerde wethouder Frank Uljee in het gemeentehuis van Rijnwoude de ‘Structuurvisie 2020’ gepresenteerd onder het motto: “Van droom naar daad”. College en raadsleden, ondersteund door externe adviseurs van bureau BRO, gaven toelichting op de ambitieuze plannen.

Rijnwoude heeft een aantal belangrijke kwaliteiten als groene gemeente midden in de randstad. Deze moeten behouden blijven en worden versterkt.

Het dorpse karakter van de kernen moet voor de toekomst veilig gesteld worden, maar Rijnwoude moet ook haar woon-, werk- en recreatiefunctie verder ontwikkelen.

Groene buffers tussen de gemeente en de omliggende steden moeten worden ingesteld om samenvloeiing met de omliggende steden te voorkomen. Winkelcentra moeten worden gemoderniseerd en een halte voor de light-rail moet worden gerealiseerd. Met name de waterrecreatie moet worden gestimuleerd bijvoorbeeld door de aanleg van een passantenhaven in de wijk Rhynenburch.

Dat zijn slechts enkele van de plannen die de gemeente in hoofdlijnen presenteerde. Rijnwoude moet weer (fors) gaan bouwen om te kunnen groeien om daarmee, onder meer, haar zelfstandigheid te waarborgen.

Op de inspraakavond waren ongeveer 35 mensen aanwezig. Duidelijk werd dat de gemeente op de goede weg is om in elk geval nu haar visie te ontwikkelen voor de verder liggende toekomst. Zij loopt daarmee voorop in vergelijking met omliggende gemeenten en hoopt daarmee ook te voorkomen dat hogere overheden gaan bepalen hoe Rijnwoude er uit gaat zien over 15 tot 20 jaar.

De structuurvisie zal een bindende leidraad gaan vormen bij de beoordeling van toekomstige bestemmingsplannen.

Bron: Radio Rijnwoude