Burgemeester reikt vrijwilligersoorkonden uit

Rijnwoude, 6 januari 2004

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis heeft burgemeester Westra drie vrijwilligersoorkonden uitgereikt. Ook werden enkele personen en instanties in het zonnetje gezet vanwege hun prestaties in het afgelopen jaar.

Mevrouw H.J. Oostwouder-Siebers uit Hazerswoude-Rijndijk kreeg een oorkonde voor haar activiteiten op Basisschool De Tweeklank. Verder is zij al jaren actief bij de zwem- en poloclub Koudekerk. Ook zet zij zich ook al lange tijd in voor de jeugdclubs van de Gereformeerde/Hervormde kerken in Koudekerk en het Jeugdmatinee in het Anker.

Mevrouw P.S. Pels-Van Zanten uit Hazerswoude-Dorp kreeg een oorkonde omdat zij al vanaf 1971 actief is bij Unicef. Zij werkt mee bij de verkoop, begeleidt andere medewerkers, en ze onderhoudt contacten met scholen.

Mevrouw W. van Hemert-Hogenes uit Koudekerk aan den Rijn kreeg een oorkonde omdat zij al vanaf 1977 actief is in Rhijndael. Verder is zij vrijwilligster bij het Prins Willem-Alexanderbad, bij de Ridderhof en bij de middenstands- en de oranjevereniging.

Verder werden enkele personen en instanties in het zonnetje gezet vanwege een bijzondere prestatie het afgelopen jaar.

  • Linda Vis fietste van Wladiwostok naar Scheveningen en spaarde daarbij geld bijeen voor de bestrijding van polio.
  • Radio Rijnwoude won tijdens het OLON-Festival een RTV-award omdat deze lokale omroep de beste website had van alle lokale omroepen in Nederland.
  • Het Rijnwoudse kartteam Team Chaudron (Sjors Rijsdam en Marco Chaudron) is Nederlands Kampioen 4-takt sprint geworden in de klasse senioren.
  • Kinderdagverblijf Stijntje Stoer in Hazerswoude-dorp won een architectuurprijs de architectuurprijs voor opdrachtgevers in de kinderopvang.
  • Bas van Velthoven werd Nederlands kampioen op de 400 meter vrije slag. Hij zwom deze afstand in een tijd van 4.04.04 en haalde daarmee ruime 11 seconden van zijn persoonlijke record.

Bron: Radio Rijnwoude