Provinciegeld voor veiligere geitenweide

Benthuizen/Rijnwoude, 24 december 2003

De provincie Zuid-Holland stelt geld beschikbaar om de zogenoemde geitenweide in Benthuizen veiliger te maken. Afgelopen zomer werd de buurt er opgeschrikt door een schietpartij waarbij een 15-jarige jongen uit Zoetermeer zwaar gewond raakte.

De subsidie van 6200 euro wordt gebruikt voor het aanbrengen van een hek - zodat scooters en bromfietsers niet meer door het park kunnen scheuren - voor het weghalen van beplanting en het aanbrengen van meer verlichting. De schietpartij maakte diepe indruk op de bevolking van Benthuizen. Twee Benthuizense broers ergerden zich zo aan de groep hangjongeren dat ze een van hen met een jachtgeweer neerschoten.

De provincie heeft ook subsidie toegekend aan de vier voetbalverenigingen, de speeltuinen De Rode Wip en Groenendijk, en een nog aan te leggen speeltuin in Hazerswoude Dorp.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.