VVD Rijnwoude komt met eigen website

Rijnwoude, 2 juni 2003

De VVD-Rijnwoude heeft vanaf 1 juni 2003 haar eigen website. Deze site bevat nieuws en achtergronden over de afdeling en de gemeenteraadsfractie. Naast politiek zal de site foto’s en informatie bevatten over de dorpen en het buitengebied van Rijnwoude.

Behalve informatief is de site interactief en actueel. Hayo Bethlehem, deelnemer aan de WorldSkills webdesign wedstrijd in Zwitserland, is ontwerper van de site. "Internet is bij uitstek een liberaal medium: iedereen kan er het beste van maken zonder afhankelijk te zijn van de overheid of van derden," aldus Bethlehem. Volgens de ontwerper wil de VVD met de site drie doelgroepen bereiken: voor de pers bevat de site nieuws en actualiteiten van de fractie. Ook geïnteresseerde burgers kunnen terecht voor informatie over de politieke standpunten van de fractie. Naast politiek is komt er voor hen ook een categorie Rijnwoude met foto’s en wetenswaardigheden over de gemeente. Tot slot kunnen de leden van de VVD, de site gebruiken voor het ophalen van agenda’s, stukken en convocaten voor bijeenkomsten, cursussen en werkbezoeken.

VVD-fractievoorzitter Gerda Geenjaar is blij met de internetsite. "Voortaan kunnen we als fractie rechtstreeks met de burger communiceren. We zullen onze inbreng voor de gemeenteraad zo vroeg mogelijk op de site zetten. Na een raadsdebat proberen we de uitkomst te bespreken op de site. De site zal ook interactief zijn: burgers kunnen commentaar leveren op gebeurtenissen in de gemeente of op onze standpunten." Het adres van de website is: www.vvd-rijnwoude.nl.