Informatieavond woningbouw Hazerswoude Dorp

Hazerswoude, 14 juni 2003

De gemeente houdt op 2 juli een informatieavond over de bouw van ruim dertig huizen vlakbij de kruising van de Gemeneweg en de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp. De bijeenkomst is om 20.00 uur in het gemeentehuis in Hazersouwde Rijnijk.

De gemeente Rijnwoude en projectontwikkelaar Schaap hebben voor de plek een plan gemaakt dat aansluit bij de woningen boven de nabijgelegen supermarkt. Schaap laat op de plek van de voormalige slijterij Timmermans zestien appartementen in drie lagen bouwen. Verder komen er vier eengezinswoningen en een vrijstaand huis op het meest zuidelijke puntje bij het water. Voor deze villa moet nog wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het gebouw op gemeentelijke grond moet er voor 1 januari 2005 staan, want anders loopt de gemeente 250.000 euro subsidie mis.