Verkeer en groenonderhoud leeft in Hazerswoude

Hazerswoude Dorp/Rijndijk, 2 mei 2003

De CDA-fractie van Rijnwoude heeft de afgelopen weken dorpsgesprekken gehouden in Hazerswoude Rijndijk en Hazerswoude Dorp. Uit de gesprekken blijft dat groenonderhoud en de verkeersproblematiek belangrijke punten zijn voor de inwoners.

Bewoners ergeren zich aan een aantal zaken zoals snoeiafval en afgevallen bladeren die maandenlang blijven liggen en daardoor bij regen gladheid veroorzaken. Het CDA heeft in de raadsvergadering van april gevraagd de beschikbare middelen hiervoor zo snel mogelijk in te zetten en de burgers hierbij te betrekken.

In Hazerswoude-Rijndijk zijn de intensiteit van het verkeer op de Potgieterlaan, de snelheden waarmee daar wordt gereden en het negeren van het inrijverbod voor vrachtwagens een voortdurend punt van zorg voor de bewoners. Het college is gevraagd een onderzoek te doen naar de snelheden waarmee op de Potgieterlaan wordt gereden. In Hazerswoude-dorp zijn het vooral de snelheidsbeperkende maatregelen die voor met name fietsers tot gevaarlijke situaties leiden. In juni zullen nieuwe gesprekken worden gehouden in Koudekerk aan den Rijn en Benthuizen.