Bezwaren van Radio 916 ongegrond verklaard

Rijnwoude, 15 mei 2003

Het Commissariaat voor de Media heeft de bezwaren van Radio 916 tegen de toewijzing van zendtijd aan Radio Rijnwoude ongegrond verklaard. Radio Rijnwoude blijft dus gewoon de lokale omroep van Rijnwoude.

Radio 916 had in 1998 een aanvraag ingediend voor toewijzing van zendtijd voor de gemeenten Rijnwoude en Zevenhuizen-Moerkapelle. In 1999 had Radio Rijnwoude een aanvraag ingediend voor alleen Rijnwoude. In juni 2000 heeft het Commissariaat besloten de aanvraag van Radio 916 af te wijzen en die van Radio Rijnwoude toe te kennen. Dat was omdat het Commissariaat de voorkeur geeft aan omroepen die het meest lokaal werken. Ook speelde mee dat bij Radio 916 sprake was van verstrengeling van belangen met een commerciële omroep en een niet goed werkende Programmaraad.

In oktober 1999 had Radio 916 een tweede aanvraag ingediend voor zendtijd in alleen Rijnwoude voor het geval haar eerste aanvraag zou worden afgewezen. De bezwaren die nu werden behandeld door het Commissariaat gingen tegen het niet in behandeling nemen van deze tweede aanvraag. Het Commissariaat heeft nu vastgesteld dat die aanvraag te laat is gekomen. De zendtijd was immers al toegewezen aan Radio Rijnwoude. En er kan maar één publieke lokale omroep per gemeente zijn. Bovendien was de tweede aanvraag van Radio 916 niet compleet.

Bron: Radio Rijnwoude