Leidse jongens vernielen fietsen

Leiden, 19 november 2002

Maandagavond heeft de politie vijf jongens in de leeftijd van 11 tot 14 jaar aangehouden die in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij het Station in Leiden van maar liefst 70 fietsen de achterlichten stukgeschopt hadden.

Alle vijf komen ze uit Leiden. Een getuige belde rond 21:00 uur de politie. Hierop gingen vier agenten naar het Stationsplein die de dadertjes snel te pakken hadden. De jongens worden naar Bureau HALT doorverwezen voor een alternatieve straf en moeten de schade vergoeden. Mensen die na maandagavond hun fiets met vernield achterlicht uit de stalling haalden, kunnen telefonisch contact opnemen met het politieteam Binnenstad van district Leiden-Voorschoten, 0900 8844.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.