Hond bijt schapen dood

Koudekerk a/d Rijn, 19 november 2002

Een loslopende hond heeft maandag zes schapen gedood in Koudekerk aan den Rijn. De hond werd uitgelaten langs de Lagewaard, waar honden volgens de regels van de gemeente Rijnwoude aangelijnd moeten lopen.

Buurtbewoners ergeren zich er al lange tijd aan dat veel hondenbezitters die regel aan hun laars lappen en hebben al eens een brief naar de gemeente gestuurd, maar daar is geen antwoord op gekomen. Volgens de bewoners kan een verbodsbord uitkomst bieden. Volgens M. Reyneveld rende de hond door de sloot heen om bij de schapen te komen. ,,Hij heeft er twee aangevreten, die pas 's middags door de dierenarts afgemaakt konden worden. Al die tijd lagen ze te lijden. Eén schaap kreeg van schrik een hartstilstand en drie zijn er in de sloot gejaagd en verzopen.''

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.