Holland Ladies Tour toch door Rijnwoude

Rijnwoude, 27 augustus 2002

De Holland Ladies Tour mag maandag toch door de gemeente Rijnwoude gaan. Waarnemend burgemeester Westra vindt het te gek voor woorden om de honderdveertig wielervedettes uit de wereldtop bij de gemeentegrens te weigeren.

Tourdirecteur Wim van Duivenbode reageert opgelucht. Een week geleden kreeg hij van de gemeente Rijnwoude te horen dat Leontien van Moorsel en haar collega's hoogstwaarschijnlijk bij de gemeentegrens zouden worden geweigerd. Het zou te gevaarlijk zijn, nu er overal werkzaamheden op de Rijndijk worden gepleegd. Maar Westra zegt voor een goede afhandeling te zullen zorgen. De start van de 101 kilometer lange etappe is maandag 2 september om 16.30 uur.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.