Steun voor beleid Brinkhorst

Rijnwoude, 30 maart 2001

De gemeente Rijnwoude staat achter het mond- en klauwzeerbeleid van minister Brinkhorst. De raad besloot gisteravond de bewindsman te schrijven dat de gemeente alleen voorstander van preventieve inenting tegen mkz is, als Nederland dat in Europees verband doet.

De raad besloot dit signaal af te geven na een betoog van de Rijnwoudse WLTO-voorzitter Jan Kerkvliet. Volgens Kerkvliet heeft preventieve inenting alleen zin, als Europa daarvoor toestemming geeft. Als Nederland op eigen houtje gaat inenten, komt de export en daarmee het voortbestaan van de sector in gevaar. Alle veehouders in Rijnwoude hebben al een brief gehad waarin de gemeente ze een hart onder de riem steekt.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.