Zorgtransferium half leeg

Hazerswoude Dorp, 13 december 2000

Het experiment om patiënten van het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp tijdelijk zorg te verlenen in een hotel voordat ze weer naar huis moeten, kampt met aanloopmoeilijkheden.

Van de acht beschikbare kamers in het Boskoops Zorghotel in Hazerswoude-Dorp, is gemiddeld nauwelijks de helft bezet. Het zogenoemde zorgtransferium is een uniek experiment in Nederland omdat er thuiszorg in een hotel wordt gegeven. Het initiatief kwam van het Rijnland Ziekenhuis, het Boskoops Zorghotel, Thuiszorg Groot Rijnland, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en de Districts Huisartsen Vereniging. Het Rijnland Ziekenhuis hoopt met deze tussenstap, dat de verblijfsduur in het ziekenhuis korter wordt.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.