Rijnwoude koppelt rioolrecht aan waterverbruik

Rijnwoude, 1 december 2000

De gemeente Rijnwoude koppelt met ingang van 2001 of 2002 de hoogte van het rioolrecht aan het waterverbruik. Hoe meer water een huishouden verbruikt, hoe hoger de aanslag voor het rioolrecht.

De politiek ging donderdagavond akkoord met een onderzoek naar de kosten en de bereidheid van waterleidingbedrijven om hieraan mee te werken. Burgemeester Boelen onderzoekt de komende tijd hoeveel het kost als de twee in Rijnwoude actieve waterleidingbedrijven, WZHO en DZH, het rioolrecht met de waterafrekening meenemen. De gemeente wil bij de koppeling van het rioolrecht aan het waterverbruik een uitzondering maken voor melkveehouders. Zij moeten een bedrag betalen dat afhankelijk is van de gezinssamenstelling.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.